Veuve Pelletier Champagne

mousserend-0004

Nieuw

Veuve Pelletier Champagne Demi Sec heeft een donkergele kleur, bloemige hint en rijk aan aroma's van gedroogd fruit en gesuikerde peren. Mousserende wijn mag alleen Champagne heten als het uit het geografische gebied Champagne komt. Deze Veuve Pelletier is er zo één. Door de heerlijk zachte smaak wil je nog een slok nemen en begrijp je waarom Champagne bij om te drinken als er iets te vieren valt.

Meer details

Wijn op voorraad

€ 24.99

Datasheet

WijnlandFrankrijk
WijnstreekChampagne
Wijnjaar2016
DruivenrasPinot Noir, Pinot Meunier en Chardonnay
SmaaktypeStevig
Bewaarpotentie1 - 2 jaar
Serveren bijDiverse desserts, kazen, zoetigheid, zeer geschikt als aperitief

Meer informatie

De grenzen van het wijnbouwgebied Champagne zijn voornamelijk bepaald op grond van bodemsamenstelling, bodemstructuur en mesoklimaat. De ondergrond wordt gekenmerkt door een op sommige plaatsen 200 meter dikke laag kalk en krijt, genaamd craie à belemnites (vertaald: kalk van inktvis). Miljoenen jaren geleden was een uitgestrekt, laaggelegen gebied, het zogenaamde Bekken van Parijs, een grote binnenzee. Met het terugtrekken van het water blijkt aan de oostelijke rand, het huidige wijnbouwgebied, een soms zeer dikke laag van fossielen van inktvisjes, zee-egels, babyoesters en dergelijke te zijn afgezet. Hierover is slechts enkele tientallen centimeter dunne laag aarde gekomen.

Drie druiven liggen aan de basis van de meeste heerlijke champagnes: de Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier. Ongeveer 45 procent van de grand en premier cru wijngaarden is beplant met Chardonnay, 36 procent met Pinot Noir en 19 procent met Pinot Meunier. Als we de totale Champagne viticole in ogenschouw nemen, blijkt de Pinot Noir de meest verbreide druif, gevolgd door Pinot Meunier en Chardonnay. Hoewel er heel wat champagne blanc de blancs (dus louter van Chardonnay) op de markt is en we af en toe een champagne blanc de noirs (meestal alleen van Pinot Noir) zien, zijn de meeste champagnes het product van het samengaan van de drie druivensoorten. Dat samenbrengen, het assembleren van de verschillende jonge wijnen, elk met hun eigen karakter en kwaliteit, is een kunst, zelfs een grote kunde. Temeer omdat de assemblage niet beperkt blijft tot drie jonge wijnen van drie druivensoorten, maar vele, niet zelden tientallen jonge wijnen betreft.

Het gebied waarbinnen champagne mag worden geproduceerd is exact afgebakend en wettelijk vastgelegd. Er is een Appellation Champagne Contrôllée. Deze appellation d'origine contrôlée dateert van juni 1936. De Champagne behoorde bij de eerste gebieden waarvan de rechten op een wettelijk beschermde herkomstbenaming zijn gehonoreerd door het in 1935 opgerichte Comité national des appellations d'origine. De wettelijke afbakening van het wijnbouwgebied Champagne had reeds eerder plaats. In de periode 1907-1911 werden voor het eerst grenzen getrokken. In 1919 bereikte men een akkoord over een waarderingssysteem voor de kwaliteit van de verschillende gemeenten, het stelsel van de 'échelle des crus' en de daaraan gekoppelde methode voor de prijsvaststelling van de druiven. In de periode 1919-1927 ten slotte was er een tweede, herziene en preciezere afbakening van het Champagne-gebied.

Recensies

Geen klantenbeoordelingen op het moment.

Schrijf uw recensie

Veuve Pelletier Champagne

Veuve Pelletier Champagne

Veuve Pelletier Champagne Demi Sec heeft een donkergele kleur, bloemige hint en rijk aan aroma's van gedroogd fruit en gesuikerde peren. Mousserende wijn mag alleen Champagne heten als het uit het geografische gebied Champagne komt. Deze Veuve Pelletier is er zo één. Door de heerlijk zachte smaak wil je nog een slok nemen en begrijp je waarom Champagne bij om te drinken als er iets te vieren valt.