In prijs verlaagd!

Los Pagos Carmenère

rood-0011

Nieuw

Los Pagos Carmenère uit de Central Valley in het midden van Chili is een droge rode wijn met veel aroma's van rood fruit, cassis en chocolade. De wijn heeft een soepele maar lange afdronk. Deze jonge rode wijn is een stevige wijn die perfect past bij stevige maaltijden.

Meer details

Wijn op voorraad

€ 8.09

-10%

€ 8.99

Datasheet

WijnlandChili
WijnstreekCentral Valley
Wijnjaar2016
DruivenrasCarmenère
SmaaktypeStevig
Bewaarpotentie1 - 3 jaar
Serveren bijGeroosterd vlees en zware maaltijden

Meer informatie

Central Valley is de regio ten oosten van San Francisco in het midden van Chili met de wijngebieden: Valle Maipo, Valle Rapel, Curicó valley, Maule Vallei. Central Valley bieden alle condities om de beste wijnen van Chili te kunnen produceren. Er heerst een semi landklimaat, met invloeden van de Grote Oceaan, arme grond, een permanente irrigatie, perfecte zonligging, overdag hoge temperaturen en koele nachten. In het drogere noordelijke deel van de Central Valley bevat de ondergrond veel steen dat duizenden jaren geleden door rivieren vanuit het Andesgebergte is meegevoerd. In het vochtigere zuidelijke gedeelte van de Central Valley bestaat de ondergrond voornamelijk uit alluviale klei en löss, ontstaan door erosie van het Andes gebergte.

Deze druif is een oude variëteit uit de Gironde, waar het voor het eerst in 1783 werd genoemd in het plaatsje Bergerac in de Dordogne-streek onder de naam Carmeynere. DNA onderzoek heeft uitgewezen dat het een kruising is van de Cabernet Franc en de Gros Cabernet uit de Tarn. Deze laatste wordt trouwens niet meer verbouwd. Krachtige groeier, die een lage opbrengst genereert van kleine trossen druiven, die een diepe blauwe kleur hebben. Deze druif is gevoelig voor Coulure (tijdens het bloei wordt door overvloedige regenval het stuifmeel voor een belangrijk gedeelte weggespoeld waardoor bevruchting achterwege blijft met als resultaat : geen druiven !). In Chili rijpt deze druif pas 4 à 5 weken na de Merlot. In verschillende stadia van rijpheid ontdekken we heel verschillende kenmerken: als de druiven onrijp geoogst worden dan hebben de wijnen een sterk paprika en peper aroma. Als ze maar net rijp zijn, kom je tonen van zwarte peper en tomaat tegen, terwijl bij rijpe tot overrijpe druiven duidelijk chocolade-tonen en zwart fruit de boventoon voeren.

Aan het begin van de 19e eeuw werd dit ras op grote schaal verbouwd in het zuidwesten van Frankrijk, maar vanaf 1870 tijdens de uitbraak van Phylloxera bijna volledig verdwene in dit land. Nog maar 21 hectare zijn anno 2010 overgebleven. In Italië komt dit ras nog mondjesmaat voor in het noordoosten met een oppervlakte van zo'n 50 hectare. Maar waarschijnlijk is het veel meer, omdat men deze druif verwardt met de Cabernet Franc. De eerste Carménère wijnstokken werden rond 1850 naar Chili gebracht en daar vinden we een totaal van ruim 7.000 hectare nu. Door het warmere klimaat dan dat van Europa, is Chili uitermate geschikt om van deze druif kwalitatief goede wijnen te maken.

Recensies

Geen klantenbeoordelingen op het moment.

Schrijf uw recensie

Los Pagos Carmenère

Los Pagos Carmenère

Los Pagos Carmenère uit de Central Valley in het midden van Chili is een droge rode wijn met veel aroma's van rood fruit, cassis en chocolade. De wijn heeft een soepele maar lange afdronk. Deze jonge rode wijn is een stevige wijn die perfect past bij stevige maaltijden.