Minuty Prestige Rouge

rood-0083

Nieuw

Chateau Minuty Prestige Rouge uit Cotes de Provence is een heerlijke volle, fruitige Franse rode wijn gemaakt van Syrah en Grenache. Deze wijn heeft diepe aroma's van gingerbread, vanille en fruit. Deze rode wijn heeft een gladde textuur met dikke tannines en past goed bij rundvlees, wild en stoofschotels.

Meer details

Wijn op voorraad

€ 17.99

Datasheet

WijnlandFrankrijk
WijnstreekCôtes de Provence
Wijnjaar2016
DruivenrasSyrah en Grenache
SmaaktypeFruitig
Bewaarpotentie5 - 10 jaar
Serveren bijRood vlees, wild en gevogelte

Meer informatie

Chateau Minuty is klassieke domein uit de Provence is gelegen op het schiereiland van Saint-Tropez. Minuty heeft zijn grote faam te danken aan de stijl van de wijnen en de feilloze regelmatigheid. Het domein werkt volgens eenvoudige principes: De wijnstokken worden verbouwd volgens de rationele teelt, zonder onkruidbestrijders of pesticiden. Deze beschermde, bosrijke omgeving garandeert een bevoorrecht ecosysteem. Het fruit wordt bewaard bij de extractie om de rijke expressie van de streek te behouden. Château Minuty is een fameuze wijnmaker uit de Provence en bestaat al sinds 1850, maar toen het werd overgenomen door Gabriel FARNET (grootvader van de huidige eigenaars) in 1936, werd het al snel erkend als een van de benchmark wijnmakers uit de Provence.

Oorspronkelijk komt de Syrah uit het Noordelijke deel van de Franse Rhône Vallei. De gemeente Hermitage wordt als zijn bakermat beschouwd. Eeuwenlang werd hij vooral gebruikt om blends van andere druiven meer diepgang, kleur en kruidigheid te geven. Het is een druivensoort die veel zon nodig heeft en zijn beste wijnen geeft in een warm en droog klimaat, en dan bij voorkeur op niet té vruchtbare grond. De wijnranken van deze druivensoort groeien uitbundig en worden daarom vaak gesnoeid. Gebeurt dit niet, dan verliezen de druiven aan aroma, met flauwe wijnen als resultaat. De Syrah is een sterke druif die immuun is voor de meeste plantenziekten. Als de druif met zorg wordt gecultiveerd, dan heeft hij een dikke schil. De wijn krijgt daardoor niet alleen veel kleur, maar ook aanzienlijke hoeveelheid tannine. De geur varieert van anjers en viooltjes tot chocolade tonen en zwarte kersen en bessen. De afdronk heeft, zeker als de wijn meer dan 10 jaar oud is, leer en natuurlijk cacao.

De druiven worden handmatig geoogst en gesorteerd in de kelder. Door de handmatige oogst van de druiven wordt voorkomen dat er onrijpe druiven worden geplukt. Tijdens het schoonmaken van de druiven wordt geen gebruik gemaakt van enige bestrijdingsmiddelen. De alcoholische gisting gebeurt op 16°C in roestvrij stalen tanks om de aroma's te behouden. Een glimmerlei bodem met een zuidwestelijk aspect. De grond wordt mechanisch bewerkt met een ploeg. Er wordt geen gebruik gemaakt van herbiciden. De wijnstokken hebben twee armen op 30 graden met twee ogen op elke arm. Ze worden tot 1.70 m hoog. Door een handmatige oogst van de druiven wordt voorkomen dat er onrijpe druiven worden geplukt. Tijdens het schoonmaken van de druiven wordt geen gebruik gemaakt van enige bestrijdingsmiddelen.

Recensies

Geen klantenbeoordelingen op het moment.

Schrijf uw recensie

Minuty Prestige Rouge

Minuty Prestige Rouge

Chateau Minuty Prestige Rouge uit Cotes de Provence is een heerlijke volle, fruitige Franse rode wijn gemaakt van Syrah en Grenache. Deze wijn heeft diepe aroma's van gingerbread, vanille en fruit. Deze rode wijn heeft een gladde textuur met dikke tannines en past goed bij rundvlees, wild en stoofschotels.