Aretey Tempranillo Barrica

rood-0018m

Nieuw

Aretey Barrica Tempranillo heeft een intens robijnrode kleur. Aroma's van rode vruchten, vanille en hout. Een ronde, smakelijke, zachte wijn, met een lichte houttoets en een lange afdronk. Een fruitige neus met een verfijnde licht kruidige smaak en soepele tannines.

Meer details

Wijn op voorraad

€ 10.99

Datasheet

WijnlandSpanje
WijnstreekCatalunya
Wijnjaar2014
DruivenrasTempranillo
SmaaktypeSoepel
Bewaarpotentie3 - 5 jaar
Serveren bijGegrild lamsvlees, koteletten en tapas

Meer informatie

In Catalonië, het gebied rond Barcelona, liggen de wijngaarden op een hoogte van 200 meter aan de kust tot meer landinwaarts 800 meter. In dit gebied ligt de Bodega Arvic Aretey. Uit geselecteerde wijngaarden maakt de wijnmaker, Manuel Martinez, van de met zorg geselecteerde Tempranillo druiven de ‘Aretey Barrica’. De wijn heeft na vinificatie 3 maanden op Amerikaans eiken vaten gelegen. Een duidelijk Spaans getypeerde wijn, die wij als een absolute aanrader prominent in onze wijn webshop aanbieden.

De Tempranillo heeft een dikke schil en brengt wijnen voort met een diepe kleur, met weinig alcohol en die lang bewaard kan worden zonder veel kleur te verliezen. Tempranillo wordt veel aangeplant in streken als Rioja, Ribera del Duero, Valdepeñas, Navarra, Costers del Segre en langs de Middellandse Zeekust. De tempranillo druiven rijpen vroeg en hier dankt hij dan ook zijn naam aan. Temprano betekent in het Spaans 'vroeg'. Wijnen gemaakt met de tempranillo druif hebben over het algemeen een fruitige smaak en geur, met specerijen en rood fruit. De tempranillo druif produceert wijnen met veel kleur en structuur die goed op hout kunnen rijpen. Zijn zuurgraad is relatief laag, wat de toegankelijkheid ten goede komt. Tempranillo wordt zowel ongemengd als geblend op de markt gebracht.

De wijnbouw in Cataluña (Catalonië) heeft zich in korte tijd enorm ontwikkeld – in de laatste jaren was dit het Spaanse wijngebied met de hoogste groei. De grote initiator van deze ontwikkeling is het bedrijf van de familie Torres uit Vilafranca del Penedès. Dit bedrijf was het eerste dat roestvrijstalen apparatuur met temperatuurcontrole gebruikte. Het experimenteerde ook met autochtone rassen om te onderzoeken hoe deze zouden gedijen en wat voor wijnen ze zouden opleveren. In Cataluña groeien alle bekende druivenrassen, en deze geven goede resul­taten. Nu deze druivenrassen op grote schaal gebruikt worden, gaat juist Torres weer op zoek naar de beste oorspronkelijke rassen. Cataluña ofwel Catalonië is een grote en belangrijke autonomía. De hoofdstad is Barcelona. De Catalanen hebben een sterke drang naar onafhankelijkheid. Ze hebben een eigen taal en cultuur met wereldberoemde kunstenaars als boegbeelden: Salvador Dalí, Joan Miró, Antoni Gaudí en Pablo Picasso. De Catalaanse taal kom je tegen op wijnetiketten. Je leest soms ‘Denominació d’Origen’, in plaats van ‘Denominación de Origen’, ‘Criat’ in plaats van ‘Crianza’ en ‘rosat’ voor ‘rosé’.

Recensies

Geen klantenbeoordelingen op het moment.

Schrijf uw recensie

Aretey Tempranillo Barrica

Aretey Tempranillo Barrica

Aretey Barrica Tempranillo heeft een intens robijnrode kleur. Aroma's van rode vruchten, vanille en hout. Een ronde, smakelijke, zachte wijn, met een lichte houttoets en een lange afdronk. Een fruitige neus met een verfijnde licht kruidige smaak en soepele tannines.