In prijs verlaagd!

Ruby Cabernet

rood-0019m

Nieuw

Deze Californische rode wijn is een allemans vriend, een wijn inzetbaar voor elk moment van de dag. Erg toegankelijk en ongecompliceerd. De neus heeft vooral florale aspecten van rozen en vers licht fruit. Een smaak van klein roodbessig fruit; bosbessen, cassis met kruidige aspecten op de afdronk.

Meer details

Wijn op voorraad

€ 8.09

-10%

€ 8.99

Datasheet

WijnlandU.S.A.
WijnstreekCalifornië
Wijnjaar2015
DruivenrasRuby Cabernet
SmaaktypeStevig
Bewaarpotentie1 - 3 jaar
Serveren bijVleesgerechten zoals gegrilde biefstuk, barbecue en saté

Meer informatie

Eind 18e eeuw kwamen met de Franciscaner Monniken vanuit Mexico de eerste wijnstokken naar Californië. Deze stokken zijn afstammelingen van de door Spaanse kolonisten meegebrachte exemplaren. Ziektes en tegenslagen zoals men aan de oostkust had bleven hier uit. De wijnbouw kende behalve ziektes nog meer tegenslagen. Eerst de Burgeroorlog en daarna de drooglegging. Sinds de jaren ’60 van de vorige eeuw maakt de wijnbouw een enorme vlucht. De staat Californië is verreweg de belangrijkste staat voor de Noord-Amerikaanse wijnbouw. De totale aanplant van druiven in Californië bedraagt ongeveer 320.000 hectare. Niet alle druiven zijn bedoeld om wijn van te maken. Californië is ook een grote producent van tafeldruiven en rozijnen. In 2011 was het wijngaardareaal 220.000 hectare.

Cabernet sauvignon is een blauwe druivensoort die wordt gebruikt voor wijnproductie en ontstaan is uit een kruising van de Cabernet Franc met de Sauvignon Blanc. De Cabernet Sauvignon is een erg populaire druif en geeft een volle smaak en een donkere kleur. De wijn van deze druif wordt als complexer en minder toegankelijk dan de eveneens erg populaire Merlot beschouwd. Het rijpingsproces is zeer belangrijk. De oorsprong van de dit ras ligt in de Médoc, in de Franse Bordeaux-streek, maar tegenwoordig wordt ze op veel plaatsen verbouwd, bijvoorbeeld ook in de Côtes de Gascogne en buiten Frankrijk in Californië, Australië, Zuid-Afrika en Chili. De druif wordt vaak gemengd met andere soorten, zoals de Merlot en de Cabernet Franc, naar het voorbeeld van de Médoc-wijnen.

Californië heeft een ideaal klimaat en veel landschappen met uiteenlopende microklimaten. Het klimaat varieert van subtropisch tot maritiem. In het enorme landbouwgebied doen allerlei gewassen het goed, waarvan de druif er slechts één is. Een van de droogste en laagste plekken op aarde is Death Valley. Tegelijker­tijd heeft Californië hoge bergtoppen met eeuwige sneeuw, zoals Mount Whitney. De meeste kwaliteitswijnen van Californië komen van de wijngaarden in het kustgebied, ten noorden en ten zuiden van San Francisco. De invloed van de zee zorgt hier voor neerslag en verkoeling, en veel interessante microklimaten. Hoewel Californië dus al vrij lange tijd bezig is met wijnbouw, de professionalisering ervan en onderzoek, is het pas sinds 1960 echt in opkomst. In 1966 bouwde Robert Mondavi zijn ambitieuze winery in Oakville, in de Napa Valley. Deze winery beschouwt men als het begin van een nieuw tijdperk, waarin de Californische wijnbouw enorm tot ontwikkeling is gekomen.

Recensies

Geen klantenbeoordelingen op het moment.

Schrijf uw recensie

Ruby Cabernet

Ruby Cabernet

Deze Californische rode wijn is een allemans vriend, een wijn inzetbaar voor elk moment van de dag. Erg toegankelijk en ongecompliceerd. De neus heeft vooral florale aspecten van rozen en vers licht fruit. Een smaak van klein roodbessig fruit; bosbessen, cassis met kruidige aspecten op de afdronk.