Santa Rita 120 Viognier

wit-0048

Nieuw

Deze Chileense witte wijn van de Viognier druif Santa Rita 120 Viognier heeft duidelijke tonen van abrikoos en ananas. Het is een volle wijn en mooi in balans. De wijn kunt het best serveren bij schaal- en schelpdieren of diverse gerechten met wit vlees, zoals kip. Dit fruitige wijn van het bekende wijnhuis Viña Santa Rita, gemaakt van een druif die steeds meer aan populariteit wint in Europa.

Meer details

Wijn op voorraad

€ 10.99

Datasheet

WijnlandChili
WijnstreekCentral Valley
Wijnjaar2015
DruivenrasViognier
SmaaktypeFruitig
Bewaarpotentie2 - 4 jaar
Serveren bijSchaal en schelpdieren, gegrilde vis, rijst en pastagerechten

Meer informatie

Viña Santa Rita is gesticht in 1880. De bijna 2000 ha wijngaarden van Santa Rita liggen verspreid over 4 valleien; de Maipo, Casablanca, Rapel en de Lontué vallei. Al in de 19e eeuw werden er franse druivensoorten door de stichter van het bedrijf geï­ntroduceerd. De voorwaarden voor de wijnbouw zijn ideaal: milde winters, regenval in het voorjaar en warme droge zomers. De nachten zijn door de ligging dicht aan zee, zeer koel. Klimaat en bodemgesteldheid van de Chileense Centrale Vallei, het gebied rond de hoofdstad Santiago, zijn ideaal voor de wijnbouw. De wijngaarden van Viña Santa Rita alles bijeen meer dan 2000 hectare- leveren rode en witte wijnen die zich moeiteloos kunnen meten met het beste wat de wereld te bieden heeft.

De oorsprong van de Viognier is niet helemaal duidelijk. De meeste experts denken dat de Viognier door de Romeinen naar de Rhône is gebracht. De Viognier was ooit een vrij algemene druif, maar nu is het een druif die bijna alleen nog maar voorkomt in het noorden van de Rhône. De druif was zelfs bijna uitgestorven toen er in de jaren '60 nog maar een paar hectare over waren. Toch is de druif weer in opkomst en wordt er ook steeds meer aangeplant in de Languedoc en Californië. Een Viognier wijn heeft vaak veel body en alcohol en weinig zuren. In de geur komen wit fruit, bloemen, gember, perzik, abrikoos en honing naar boven. De druif houdt van een arme, kalkrijke, granieten bodem met ijzer.

De afgelopen jaren hebben Chilenen en buiten­landers fors geïnvesteerd in de Chileense wijnbouw. Miguel Torres uit Spanje was de eerste, in 1976. Sindsdien hebben eigenaren van beroemde châteaus en domaines uit Frankrijk, Italië en Amerika zijn voorbeeld gevolgd. Voor al deze grote wijnproducenten is Chili een paradijs, omdat de grote gebieden nog niet zijn ontgonnen. Er zijn dus nog veel ontwikkelings­mogelijkheden. Druiven groeien gemakkelijk in Chili. Dat komt onder andere doordat het land geen last heeft van de phylloxera en de druivenstokken daarom niet geënt zijn op Amerikaanse onderstammen. Mede hierdoor produceren de druivenstokken meer trossen. Daar komt het gunstige klimaat bij: het is mogelijk om grotere hoeveelheden te oogsten dan in Europa.

Recensies

Geen klantenbeoordelingen op het moment.

Schrijf uw recensie

Santa Rita 120 Viognier

Santa Rita 120 Viognier

Deze Chileense witte wijn van de Viognier druif Santa Rita 120 Viognier heeft duidelijke tonen van abrikoos en ananas. Het is een volle wijn en mooi in balans. De wijn kunt het best serveren bij schaal- en schelpdieren of diverse gerechten met wit vlees, zoals kip. Dit fruitige wijn van het bekende wijnhuis Viña Santa Rita, gemaakt van een druif die steeds meer aan populariteit wint in Europa.