Terre del Sasso Sangiovese

rood-0029m

Nieuw

Terre del Sasso Sangiovese is een soepele Italiaanse rode wijn uit de wijnstreek Emilia Romagna. Deze rode wijn heeft een vriendelijk en aangename geur van kersen en zwart fruit, de wijn heeft een mooie balans met zachte tanines. Deze wijn komt goed tot zijn recht bij roodvleesgerechten, pastagerechten met rode sauzen.

Meer details

Wijn op voorraad

€ 9.99

Datasheet

WijnlandItalië
WijnstreekEmilia Romagna
Wijnjaar2015
DruivenrasSangiovese
SmaaktypeSoepel
Bewaarpotentie1 - 3 jaar
Serveren bijRood vlees, gekruide kipgerechten en diverse kazen

Meer informatie

Emilia-Romagna wordt wel ‘de buik van Italië’ genoemd. De steden Parma, Modena en Bologna staan bekend om hun culinaire specialiteiten, zoals de Parmaham, Parmezaanse kaas, Mortadella di Bologna en Zampone di Modena. Veel pasta en salami komt uit deze streek. Modena is het centrum van de Aceto Balsamico (Balsamico-azijn). De zware plattelandskeuken van Bologna is beroemd om haar gerechten, waaronder de pasta Bolognese. Emilia-Romagna is een zeer vruchtbare vlakte die als een driehoek tussen de Po, de Adriatische Zee en de Apennijnen ligt. De streek heeft een eigen microklimaat: de wijngaarden op de heuvels liggen op het noordoosten, waardoor ze geen klimaatinvloed vanuit het zuiden hebben. Wel is er een sterke invloed van de noordelijke winden die over het vlakke land komen. Vooral in het voorjaar en in de winter is het er vaak koud en mistig.

De Sangiovese druif gedijt het beste in een gemiddeld warm klimaat op een goed gedraineerde bodem. Hij rijpt laat en is gevoelig voor regen tijdens het oogstseizoen. De druiven hebben weinig fruit, maar veel zuren en tannines, weinig suiker en alcohol en is vrij aards. De meeste druiven worden gebruikt voor de productie van Chianti en Chianti Classico. Een klassieke Sangiovese wijn is droog, bevat veel tannine en heeft een gemiddelde complexiteit. Daarnaast heeft de wijn veel zuren en tonen van kersen, kruiden en champignons. Naast Italië is de Sangiovese ook aangeplant in Argentinië, Roemenië, Chili en Australië. Sangiovese heeft een lange rijptijd en wordt meestal tussen half september en eind oktober geoogst.

Emilia-Romagna is een gebied met een rijke culturele en culinaire geschiedenis. De mozaïeken van Ravenna, de ham van Parma en de balsamicoazijn van Modena, ze komen allemaal uit deze regio. Ten zuiden van de rivier de Po tot aan de berghellingen bij Bologna ligt een groot wijnbouwgebied dat sterk beïnvloed wordt door de Adriatische Zee. De wijnen heten de ‘vini centrali’: wijnen uit het midden- en laagland. Dit gebied omvat alleen de provincie Emilia-Romagna. Emilia-Romagna is een belangrijke wijnprovincie en is zelfs een aparte wijnzone. De wijnen verschillen van de vini pedemontani, en horen ook niet bij de zuidoostelijke vini Adriatici.

Recensies

Geen klantenbeoordelingen op het moment.

Schrijf uw recensie

Terre del Sasso Sangiovese

Terre del Sasso Sangiovese

Terre del Sasso Sangiovese is een soepele Italiaanse rode wijn uit de wijnstreek Emilia Romagna. Deze rode wijn heeft een vriendelijk en aangename geur van kersen en zwart fruit, de wijn heeft een mooie balans met zachte tanines. Deze wijn komt goed tot zijn recht bij roodvleesgerechten, pastagerechten met rode sauzen.