In prijs verlaagd!

Beaujolais Fleurie

rood-0043m

Nieuw

Deze fruitige Cru de Beaujolais van Andre Vonnier is een Fleurie wijn met zeer jong fruit zowel in smaak als geur, maar wel met voldoende lengte in de smaak. Deze Franse rode wijn van de Gamay druif komt goed tot zijn recht bij diverse vleesgerechten, zoals rosbief, steak, maar ook bij een gourmet.

Meer details

Wijn op voorraad

€ 12.59

-10%

€ 13.99

Datasheet

WijnlandFrankrijk
WijnstreekBeaujolais
Wijnjaar2015
DruivenrasGamay
SmaaktypeFruitig
Bewaarpotentie2 - 4 jaar
Serveren bijDiverse vleesgerechten, salades, rosbief en charcuterie

Meer informatie

Beaujolais is een wijnstreek in Frankrijk. De streek is vooral bekend doordat elk jaar op de derde donderdag van november de Beaujolais Nouveau, waarvan de druiven slechts twee maanden daarvoor zijn geplukt, op de markt komt. De streek Beaujolais hoort officieel bij de regio Bourgondië, maar wordt vaak als zelfstandige eenheid gezien, vanwege de eigen identiteit van de wijnen die er geproduceerd worden.

De hele Beaujolais streek heeft recht op de AOC benamingen Beaujolais of Beaujolais Supérieur (hoger alcoholgehalte dan Beaujolais). De AOC Beaujolais-Villages is voorbehouden aan 39 gemeenten in het noordelijk deel van de Beaujolais. Daarbinnen mogen 10 gemeenten hun naam aan hun wijn geven. Dit zijn de 10 crus van de Beaujolais. Deze zijn van noord naar zuid: 1. Saint-Amour, 2. Juliénas, 3. Chénas, 4. Moulin-à-Vent, 5. Fleurie, 6. Chiroubles, 7. Morgon, 8. Régnié, 9. Brouilly, 10. Côte de Brouilly. Toegestane druivenrassen in Beaujolais voor rode wijn zijn; gamay noir à jus blanc.

Meer dan 90% van alle Beaujolais wijn wordt op minder gebruikelijke manier gemaakt dan in meeste andere wijnproducerende regio's. Het gaat hier om de koolzuurgisting (macération carbonique). Bij deze methode worden de druiven (van het ras gamay) direct na de oogst in grote kuipen gedaan. De trossen worden met steeltjes en al in de kuipen geworpen. Door het gewicht van de trossen worden de onderste druiven zachtjes gekneusd. In het sap dat hieruit vrijkomt, komt de gisting langzaam op gang. Het koolzuurgas dat bij deze gisting ontstaat stijgt op zijn beurt naar de bovenste trossen waar het gas inweekt. Tijdens dit proces worden de kleurstoffen en tannine afgebroken door de reeds ontstane alcohol en opgenomen door de vloeistof onder in de kuip. Door de grote druk van het koolzuurgas bovenin de kuip, gaan de druiven van binnenuit gisten. Doordat er hierbij geen zuurstof aan te pas komt, behoudt de wijn zijn fruitigheid. Na deze koolzuurgasinweking wordt de zogenaamde lekwijn afgetapt en het residu wordt geperst en vervolgens ook toegevoegd. Als laatste stap vindt nog de malolactische gisting plaats, waarbij de appelzuren omgezet worden in zachte melkzuren.

Recensies

Geen klantenbeoordelingen op het moment.

Schrijf uw recensie

Beaujolais Fleurie

Beaujolais Fleurie

Deze fruitige Cru de Beaujolais van Andre Vonnier is een Fleurie wijn met zeer jong fruit zowel in smaak als geur, maar wel met voldoende lengte in de smaak. Deze Franse rode wijn van de Gamay druif komt goed tot zijn recht bij diverse vleesgerechten, zoals rosbief, steak, maar ook bij een gourmet.