Valpolicella Ripasso Superiore

rood-0063

Nieuw

Famiglia Pasqua Valpolicella Ripasso Superiore heeft een intense geur van kersen, pruimedanten, mokka en chocolade. Deze wijn heeft een volle, rijpe smaak van amarene kersen en blauwe pruimen. De wijn heeft rijpe tannines die in de finale een drogende sensatie op het gehemelte geeft. Een prachtige Valpolicella Ripasso die goed past bij stevige gerechten van rood vlees, wild en pittige kazen.

Meer details

Wijn op voorraad

€ 12.99

Datasheet

WijnlandItalië
WijnstreekVeneto
Wijnjaar2015
DruivenrasCorvina en Rondinella
SmaaktypeElegant
Bewaarpotentie3 - 5 jaar
Serveren bijRood vlees, wild en gevogelte

Meer informatie

Famiglia Pasqua Valpolicella Ripasso Superiore is een schitterende traditionele Italiaanse rode wijn. Het bekende zusje van Amarone. Beleef het Amarone gevoel maar dan voor een fractie van de prijs! De wijn is fonkelend robijnrood van kleur met een verleidelijke geur van rijp rood fruit, rode bessen, geparfumeerd en een vleugje vanille. Vol van smaak met impressies van kersen en bramen. Een unieke mix van de druivensoorten Corvina en Rondinella. Valpolicella Ripasso is een soort tussenvorm, een gewone Valpolicella die wordt gemaakt van de schillen van de druiven die voor Amarone of Recioto worden gebruikt. Valpolicella Ripasso kunnen we vertalen met iets van ‘dubbelgetrokken’. Deze wijnsoort bestaat al lang in Veneto. De beste jonge Valpolicella wordt in vaten gegooid waar de recioto in heeft gerijpt. De achtergebleven droesem van de recioto bevat actieve gistcellen die voor een tweede gisting zorgen. Hierdoor wordt het alcoholgehalte hoger en krijgt de wijn iets van het karakter van recioto mee.

Corvina en Rondinella zijn echte Italiaanse druiven die al duizenden jaren voorkomen in de Veronese streek en worden voornamelijk gebruikt voor Valpolicella en Bardolino wijnen. Ze zijn elkaars vast partner en worden veel geblend. Corvina is een sterke druif met een dikke schil die goed weerstand kan bieden. De druif geeft veel fruitigheid en zuren aan de wijn. Rondinella wordt vooral gebruikt om kleur en body toe te voegen. De druif is erg sappig, fruitig en geeft een diepe kleur.

Valpolicella is al sinds de Romeinse tijd een beroemde wijnstreek. In de DOC Valpolicella mogen van corvinadruiven, molinaradruiven, en rondinelladruiven vier verschillende soorten wijn worden gemaakt. In volgorde van lichte naar zwaardere wijnen zijn dit: Valpolicella, Valpolicella Superiore, Amarone en Recioto. In deze streek worden er veel industriële wijnen gemaakt maar er zijn nog steeds veel mooie wijnen te vinden. De Valpolicella is een strook van ongeveer 40 kilometer in Noord-Italë, ten oosten van het Gardameer. Het ligt iets boven de stad Verona. In het Noorden vinden we in de heuvels (600 meter) de beste wijngaarden van het gebied. Daarnaast speelt de verkoelende wind vanaf het Gardameer een belangrijke rol. Het zorgt voor een langzame rijping. Dit levert uiteindelijk voor de verfijnde aroma’s van de druiven. Het meest noordwestelijke deel van Valpolicella kent de meest optimale omstandigheden voor wijnbouw en heet daarom de Classico zone. Het classico-gebied is de oorspronkelijke zone van de Valpolicella in het hart van de huidige DOC die in 1968 werd opgericht. Op dit moment wordt er nog maar de helft van alle Valpolicella in dit gebied geproduceerd.

Recensies

Geen klantenbeoordelingen op het moment.

Schrijf uw recensie

Valpolicella Ripasso Superiore

Valpolicella Ripasso Superiore

Famiglia Pasqua Valpolicella Ripasso Superiore heeft een intense geur van kersen, pruimedanten, mokka en chocolade. Deze wijn heeft een volle, rijpe smaak van amarene kersen en blauwe pruimen. De wijn heeft rijpe tannines die in de finale een drogende sensatie op het gehemelte geeft. Een prachtige Valpolicella Ripasso die goed past bij stevige gerechten van rood vlees, wild en pittige kazen.